Uprkos COVID-19 krizi ovo kompanije povećavaju broj zaposlenih

Da, baš tako, razumemo se! U jeku pandemije COVID 19 virusom neke velike kompanije traže i zapošljavaju nove radnike!

Iako je tek pre tri meseca uzdrmao svet, korona virus je temeljno izmenio životne tokove, ozbiljno dovodeći u pitanje egzistenciju velikog broja ljudi širom sveta. Ekonomske aktivnosti su prekinute, značajno smanjene i svedene na delatnosti koje treba da obezbede minimum funkcionisanja sistema, odnosno očuvanja zdravlja i života ljudi.

Vesti o gubitku posla kao sudbini miliona radnika stižu sa svih strana. Tako američki New York Times piše da je samo prošle nedelje 3,3 miliona Amerikanaca zatražilo naknadu za nezaposlene, što je najviše u poslednjih trideset godina. Tome treba dodati da mnogi nezaposleni ne mogu tražiti naknadu, neki ne znaju kako to učiniti, a neki zbog zagušenih servera i mreža to nisu mogli da učine.

U isto vreme borba sa korona virusom, socijalna izolacija i sprečavanje širenja virusa zahtevala je prilagodjavanje i nalaženje novih načina realizacije različitih aktivnosti. Strani mediji pišu o znatnom porastu online trgovine, zbog čega kompanije koje se bave ovakvim delatnostima traže veliki broj radnika, poput dostavljača, magacionera, pa i radnika u prodaji.

Evo nekih kompanija koje zapošljavaju nove radnike:

C V S

Farmaceutska industrija je i inače bila jedna od najprofitabilnijih privrednih grana sa naglašenim trendom rasta. Pandemija izazvana korona virusom povećala je tražnju za lekovima, lekovitim sredstvima i medicinskom opremom do neslućenih razmera. Tako američki lanac farmaceutske industrije CVS traži gotovo 50.000 radnika u drogerijama, pozivnim centrima i dostavnim službama.

Walmart

Ovo je najveći američki trgovinski lanac sa velikim brojem zaposlenih širom SAD. Kako krizne situacije, poput pandemija, mogu biti praćene poremećajima na tržištu i nestašicama raznih proizvoda, to potrošnja raste, pa i potreba angažovanja novih radnika u prodaji. Walmart planira da zaposli oko 150.000 radnika, sa punim ili polovinom radnog vremena.

Instacart

Moglo bi se reći da je ovo kompanija koja doživljava najsnažniju ekspanziju zahvaljujući pandemiji i borbi sa korona virusom. Reč je o kompaniji koja se bavi dostavom namirnica i različitih kućnih potrepština širom SAD. Porast kupovine putem interneta je takav da u ovoj kompaniji imaju potrebe za zapošljavanjem čak 300.000 novih radnika.

Amazon

I nama dobro poznati internetski div Amazon kao da je dočekao svojih pet minuta! Online trgovina  cveta, pa u svojim dostavnim službama, trgovinskim centrima i lancima Amazon mora da angažuje gotovo 100.000 novih radnika, kako bi odgovorio povećanoj tražnji.

Domino’s Pizza

U doba pandemije korona virusom, pored lanaca online trgovine, značajno povećanim prometom i potrebom za angažovanjem dodatne radne snage mogu se pohvaliti i lanci picerija. Domino’s Pizza, koja i u našem regionu ima svoje picerije, traži oko 10.000 novih radnika, kako u picerijama, tako i na dostavi hrane. Zanimljivo je da su im novi radnici potrebni u svim objektima, širom sveta.

( izvor: Novac.hr  )

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *