Prilika za posao za medicinske sestre u Nemačkoj

Za nezaposlene gradjane Srbije koji odluče da traže posao u inostranstvu  Nemačka predstavlja najpoželjnije odredište. Bilo je tako i  prethodnih decenija, tako je i sada. Sigurno da brojni razlozi uslovljavaju ovu upućenost radnika iz Srbije ka Nemačkoj. I dok se u Srbiji posao teško i vrlo teško nalazi i dugo čeka, ponuda poslova u Nemačkoj je velika i raznovrsna.

 

Medju poslovima za kojima postoji gotovo stalna potreba,  kada su u pitanju poslovi u Nemačkoj, nalaze se različiti poslovi u zdravstvu. Potrebe za poslovima medicinskih sestara, medicinskih tehničara i negovatelja su prisutne u različitim ustanovama, od bolnica i klinika do domova za stare.

 

Sa druge strane, trend odlaska zdravstvenih radnika iz Srbije na rad u Nemačku godinama je vrlo naglašen. Brojni zdravstveni radnici iz Srbije koji rade u Nemačkoj, zahvaljujući svojoj stručnosti i savesnom radu, doprineli su stvaranju dobrog ugleda i poverenja kod nemačkih poslodavaca.

 

Nemačke agencije za posredovanje u zapošljavanju posebno se bave angažovanjem zdravstvenih radnika iz Srbije i bivših jugoslovenskih republika. Uz stručnu kvalifikaciju za odredjeni posao, nemački poslodavci zahtevaju poznavanje nemačkog jezika na odredjenom nivou znanja.

 

U  tom smislu nemačka agencija za posredovanje u zapošljavanju zdravstvenih radnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, poznata kao R und R Personalagentur uputila je zanimljiv poziv medicinskim sestrama i tehničarima opšteg i pedijatrijskog smera. U toku je prijava kandidata za učenje nemačkog jezika, od A1 do B1 Pflege nivoa, u Beogradu. Na kraju kursa  kandidati polažu završni ispit. Uspešno položenim ispitom stiču TELC sertifikat. Po završetku kursa kandidatima je obezbedjen posao, kojim ostvaruju redovnu zaradu, dobre uslove rada, i, u krajnjem slučaju, bolji životni standard.

 

Kandidati treba da pošalju svoju biografiju na adresu: office@rragentur.rs , odmah, kako bi sebi obezbedili mesto na vreme. Razgovori sa kandidatima se obavljaju u Beogradu.

 

Preporučujemo da  sve dodatne informacije  potencijalni kandidati potraže na sajtu www.rragentur.rs , ili telefonom, na broj 011/3114000 i 011/3114222.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *