Posao u Nemačkoj za 2700 Srba

Privredna komora Srbije je današnjem javnom pozivu  za dodelu detašmana za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u Nemačkoj objavila da je za srpske poslodavce  odobrena kvota za detašmansku 2016/2017. godinu je 2.770 zaposlenih, od čega je 1.080 u sektoru građevinarstva.

Poslodavci koji su izvođenje radova počeli u prethodnim detašmanskim godinama treba da PKS dostave informaciju o broju zaposlenih koji od 1. oktobra ostaju na radu u SR Nemačkoj, na osnovu dobijenih Saglasnosti iz prethodnih raspodela kvota.

Za dodelu detašmana može da konkuriše poslodavac sa sedištem u Srbiji, registrovan da obavlja delatnost za koju se dodeljuje detašman.

Posao Nemačka

Poslodavac treba da ima predstavništvo u Nemačkoj i da posluje u skladu sa nemačkim propisima.

Uz zahtev za izdavanje Saglasnosti poslodavac je obavezan da dostavi fotokopiju Ugovora o izvođenju radova na nemačkom jeziku sa prevodom na srpski jezik, plan dinamike radova ili izjavu na memorandumu privrednog subjekta, potpisanu od ovlašćenog lica, ukoliko plan nije utvrđen, kao i fotokopiju dokaza o otvorenom predstavništvu u Nemačkoj.

Na osnovu Sporazuma između Saveznog izvršnog veća SFRJ i Vlade SR Nemačke o upućivanju jugoslovenskih radnika organizacija udruženog rada iz SFRJ i zapošljavanju u SR Nemačkoj na osnovu ugovora o izvođenju radova, poslodavci iz Srbije imaju pravo učešća u raspodeli kontingenta (kvote) zapošljavanja za detašmansku 2016/2017 godinu.

Izvor: TANJUG

4 Komentara

  1. Milan Dosen 19. oktobra 2016. Reply
  2. radoslav milovanovic 3. novembra 2016. Reply
  3. lalica 6. novembra 2016. Reply
  4. Bojan 30. januara 2017. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *