PONUDE ZA POSAO U NEMAČKOJ SUSTIŽU JEDNA DRUGU!

Poslednjih meseci vrlo često pišemo  o rekordno niskoj stopi nezaposlenosti u Nemačkoj, a još češće prenosimo raznovrsne, atraktivne ponude za posao.

O vrlo izraženoj potrebi za stručnim izvršiocima različitih profila koja postoji u Nemačkoj,  pre nešto više od mesec dana govorila je i kancelarka Angela Merkel, ističući opredeljenje da se angažman stranih radnika, posebno onih sa Balkana, pa i iz Stbije, proceduralno što više pojednostavi i olakša.

 

Da su potrebe za stručnim radnicima u Nemačkoj odista velike nedvosmisleno potvrdjuje i oglas koji je objavila nemačka kompanija MT Montage. Ovom prilikom posao nudi zavarivačima i električarima.

 

Čime to MT Montage namerava da privuče stručne radnike za zavarivačke i elektroinstalaterske radove?

 

Ova kompanija izražava spremnost da stranim radnicima naknadi troškove prevoza, kao i da im obezbedi smeštaj u Nemačkoj. A kada je u pitanju zarada koju bi radnici  ostvarivali, poslodavac je spreman da zavarivačima plaća minimalnu satninu od 12 evra, dok bi minimalna satnina električara iznosila 8 evra. Uz ovo, poslodavac je spreman da angažman i uspešnost ovih radnika brižljivo prati i, kada se za to steknu uslovi, poveća satnine ovih radnika.

 

Prijava ovih radnika  na osiguranje izvršiće se preko slovačke firme.

 

Naravno, uslovi koje ovi radnici treba da ispune u skladu su sa  opredeljenjem da Nemačka ima potrebe za stručnim radnicima. U ovom slučaju od radnika se, pored stručne osposobljenosti, očekuje tri do četiri godine iskustva u obavljanju ovih poslova.

 

Zanimljivo je dodati da je ova kompanija spremna da radnicima koji do sada nisu obezbedili potrebni sertifikat onogući i finansira polaganje ispita i sticanje sertifikata. Takodje, kompanija obezbedjuje potreban alat iopremu.

 

Uzimajući u obzir sve navedeno, ova poslovna ponuda , svakako, zaslužuje ozbiljno razmatranje. Istina, ne dugo, jer je preostalo još dva dana za prijavu.

 

 

( izvor: www.jutarnjilist.hr )

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *