Ovo su 4 najčudnija pitanja na intervjuu za posao. Kako da odgovorite na njih?

Naravno da svi imamo tremu pred razgovor za posao. Već je stresno to što treba da se pokažete u svom najboljem svetlu i opravdate sva očekivanja poslodavca, a onda se desi i da vam on postavi neka zaista bizarna pitanja koja mogu dodatno da Vas zbune. U nastavku Vam prenosimo ćetiri najčudnija pitanja koja poslodavcu mogu da Vam postave tokom intervjua za posao, kao i način na koji možete da ogvorite na njih.

pitanjaintervjucudna

1. Pretpostavimo da ste sićušni i da je neko uspeo da Vas stavi u blender. Kako biste pobegli iz njega?
Kada Vam se postavi ovo pitanje od Vas se očekuje da pokažete kako se snalazite u nepoznatim i neočekivanim situacijama. Ova zamišljena situacija je naravno potpuno nerealna kako ne biste mogli da je povežete s bilo kojim iskustvom koje ste ranije imali. To vam zapravo ide u korist, jer se za odgovor na ovo pitanje se ne očekuje nikakvo iskustvo, već samo Vaša spremnost da izađete iz svakog „blendera” u kom se nađete.
Bili bi idealno da u ogovoru ponudite nekoliko različitih rešenja i napomenite koji su rizici pri svakom od potencijalnih rešenja. Budite kreativni, dovitljivi i iskoristite priliku da pokažete svoje kvalitete.

2. Koji koktel biste želeli da budete?

Pitanjem ovog tipa poslodavci žele da prikriju svoje interesovanje za vaše lične osobine. Budući da je ljudima veoma teško da definišu koje mane i vrline imaju, kroz odgovor na ovo pitanje poslodavac bi mogao da dodje do odgovora.
Dobar odgovor na ovo pitanje ne podrazumeva da se odlično razumete u alkoholna pića. Stoga, razmislite o tome šta želite da kažete o sebi i na koji način težite da se predstavite i izaberite jedan koktel

3. Da li biste na sebe navukli kostim medveda i u njemu delili promotivni materijal?

Ovakvo pitanje bi mogao da vam postavi poslodavac ukoliko konkurišete za neki od poslova iz oblasti marketinga i promocije. Ono što se iza njega krije jeste zapravo pokušaj da poslodavac dokuči jeste li spremni da date sve od sebe kako biste doprineli poslovanju.
Na ovo pitanje treba da odgovorite iskreno. Da li biste uradili baš sve da biste postigli odličan poslovni rezultat?

4. Ko je najmlađi predsednik na svetu i iz koje je zemlje?

Ovo je trik-pitanje koje vas navodi da pomislite da poslodavac ispituje vašu opštu informisanost, no to ipak nije ono što želi da sazna o Vama. Iako možda znate da je to Kim Džong Un, predsednik Demokratske Republike Severne Koreje, cilj poslodavca je bio da vidi Vašu reakciju, a ne znanje.
Ukoliko ne znate odgovor, predložite načine na koje ćete ga otkriti, ili ako je moguće, odmah pretražite Vikipediju. Na taj način ćete pokazati spremnost da reagujete i pronađete sve informacije koje su vam potrebne na budućem poslu.
Iako vam se čini kao da su ova pitanja previše čudna, važno je da se i za njih pripremite. Nikada niste dovoljno spremni za razgovor koji vam mnogo znači.

 

Izvor: Kurir.rs

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *