Ovo je prava šansa za mlade

Trnovit i mukotrpan put prolaze mladi ljudi tragajući za dobrom poslovnom šansom koja treba da obezbedi egzistenciju i budućnost. Skučena ponuda, uglavnom, skromno plaćenih poslova ne obećava mnogo. Kada se,  nekim slučajem, i pojavi  respektabilni poslodavac i izrazi spremnost da poveri zanimljiv, solidno plaćen posao mladom radniku, nastaje nova teška prepreka: kako stići do tog posla, pre drugih kandidata?

To, odista, jeste velika dilema mnogih mladih ljudi, pa i onih koji su vrlo uspešno završili svoje formalno obrazovanje.  Susretanje sa poslovnim svetom zahteva sposobnosti i znanja koje mladim ljuduma nisu bile dostupne tokom školovanja, studiranja. Neka ispričana iskustva i intuicija najčešće nisu dovoljni. A očekivanja poslodavaca su velika.

Naravno, kada se problemi dobro sagledaju i interesi usklade, rešenja se ukažu. Velika kompanija, kakva je Coca- Cola osmislila je program, krenula proletos sa njegovom realizacijom, a sada nastavlja tim dobrim putem.

Reč je o programu Coca-Cola podrška mladima u okviru kojeg  se održavaju besplatne edukativne radionice na kojima mladi  nezaposleni uče uspešnu komunikaciju, poslovnu administraciju, upravljanje projektima, pripremu poslovnih planova, kao i kako lakše doći do željenog posla.

Ove jeseni trodnevne radionice održaće se u Beogradu, Nišu, Leskovcu, Kraljevu, Prijepolju, Prokuplju, Novom Sadu, Kragujevcu,  Novom Pazaru i Kovinu.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem sajta kompanije Coca-Cola HBC Srbija. Program je namenjen nezaposlenim mladima od 18 do 30 godina, koji imaju minimalno srednju stručnu spremu i završeno formalno obrazovanje. Program realizuju sertifikovani stručnjaci, sa velikim iskustvom, kao i zaposleni u kompaniji Coca-Cola.

Da je uspešna kompanija poput Coca-Cole prepoznala značaj ovakve saradnje sa mladim, obrazovanim ljudima, potvrdio je i Dragan Lupšić, direktor sektora za komunikacije i odnose sa javnošću:

„Pozivamo mlade da nam se pridruže na radionicama, na kojima će moći da dobiju dragocene savete i pomoć pri traženju posla i snalaženju na tržištu rada. Gotovo svi polaznici radionica koje su održane tokom proleća i leta ocenili su program veoma korisnim, a 24 polaznika je našlo posao ubrzo nakon edukacije. To su rezultati koji najbolje govore o kvalitetu radionica i to nas motiviše da nastavimo da podržavamo mlade i budemo uz njih u periodu koji je ključan za njihovu dalju budućnost“.

Još  jednom želimo da istaknemo da je i ovaj program, kao i mnoge druge ispešne mere, nastao u saradnji zainteresovanih činilaca: Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalne službe za zapošljavanje, NALED-a i privrednog subjekta, kompanije Coca-Cola.

Raspored radionica po gradovima, kao i sve druge korisne informacije mogu se naći na sajtu kompanije Coca-Cola.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *