Ni dalje, ni primamljivije!

Ekonomska kriza i njene posledice destabilizovale su tržišta rada ne samo u Srbiji, već i u njenom bližem i daljem okruženju. Tako je odnos ponude i tražnje poslova dodatno poremećen. Narasla tražnja za odredjenim poslovima u jednoj zemlji podstakla je migraciju nezaposlenih radnika iz drugih zemalja Tu su granice davno pomerene, pa se zbog dobrog posla i bolje zarade odlazi i na drugi kontinent. Daleko, daleko, da li i do daleke Australije i Novog Zelanda?

novi-zeland

Vlada Novog Zelanda je osmislila i uputilala zaista neverovatno primamljivu ponudu. Kako, evidentno, i ova rajska zemlja ima deficit stručnjaka u IT sektoru, upućen je poziv na intervju za sto slobodnih radnih mesta, uz plaćene troškove. Kroz marketinški dobro osmišljenu kampanju, nazvanu “Dodji i vidi Velington” pozvani su IT stručnjaci iz celog sveta da dodju na Novi Zeland i obave pripremljeni intervju za posao, a uz to se odmore i upoznaju izuzetnu lepotu Velingtona i okoline. I sve to, uz plaćene troškove. Stotinu njih će dobiti posao IT stručnjaka u Velingtonu.

 

Kompanija “Wellington Regional Economic Development Agency” (WREDA) osmislila je i sprovodi ovaj neverovatno privlačan program. Osmišljen je tako da se tokom četiri dana obave pripremljeni razgovori i sastanci. Troškovi puta i smeštaja su na teretu kompanije, a kandidati će snositi samo troškove hrane i džleparca.

Svakako je oćigledno u kojoj je meri ovo atraktivna ponuda. Sledi samo po sebi pitanje: koje uslove treba ispuniti, odnosno kako konkurisati? U tom smislu treba otići na sajt:  Wellingtonnz           i popuniti aplikaciju, najdalje do 20.marta, ove godine. Komisija sastavljena od IT stručnjaka iz različitih kompanija pregledaće prispele prijave i odabrati najbolje.

Polazak na put na Novi Zeland planiran je za 8.maj, a povratak treba da bude 11.maja, ove godine. Tokom boravka kandidata u Velingtonu, komisija će sagledati sve važne činjenice i izvršiti odabir onih kojima će posao biti ponudjen.

Kod ovakve ponude, možda, i Novi Zeland nije više tako daleko?

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *