LIDL u Srbiji zapošljava 1000 radnika

Da, sada je sasvim izvesno: Lidl će početi da radi u Srbiji. Ta vest može stvarno biti od značaja za mnoge. Naravno, i za potrošače, ali ovog puta mislimo na nezaposlene. Jer, naći posao u Srbiji, pa još u dobroj, svetskoj kompaniji, i dalje je neizvestan cilj.

Dugo se govorilo i pisalo o dolasku Lidla u Srbiju. Ovaj veliki trgovinski lanac prisutan je već u mnogim evropskim zemljama i prilično popularan medju kupcima, posebno onim slabije platežne moći.

Sada, kada je početak rada Lidla u Srbiji već sasvim blizu, postaje jasno koliko su složene i dugotrajne pripreme potrebne pred početak rada na novom tržištu. Jer, Lidl u Srbiji već zapošljava oko 400 radnika. Oni se, uglavnom, nalaze na korporativnim funkcijama. Reč je o stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija, marketinga, računovodstva.

Sledeći korak koji kompanija Lidl preduzima je otvaranje prodavnica u nekoliko gradova u Srbiji tokom ove godine, u kojima će raditi oko hiljadu novih radnika.

“Otvaranjem prodavnica Lidla tržište Srbije će dobiti prvi savremeni diskontni lanac. U toku su temeljne pripreme u svim segmentima poslovanja, a deo toga je i zapošljavanje novih radnika”, kazala je agenciji Beta rukovodilac korporativnih komunikacija Lidla u Srbiji Martina Petrović.

Svoj logistički centar Lidl će imati u Novoj Pazovi, a konkurs za prijem radnika za rad u njemu je u toku.

“Najmasovniji talas zapošljavanja očekuje nas u martu, kada ćemo otvoriti konkurs za prodavce u maloprodaji u velikom broju gradova širom zemlje. Na tom konkursu zaposlićemo više od 1.000 ljudi”, kazala je Petrović.

“Naš proces selekcije  jednostavan je, efikasan i transparentan, dajemo povratnu informaciju i nudimo dobru radnu atmosferu u stabilnoj internacionalnoj kompaniji”, kazala je Petrović.

Zainteresovani za posao u Lidlu se mogu prijaviti za sva otvorena radna mesta putem sajta kompanije . Zbog velikog interesovanja i očekivanog velikog broja prijava, proces selekcije za poziciju prodavca može duže trajati.

Lidl od kandidata očekuje motivisanost, efikasnost, sigurnost, dinamičnost i srdačnost, ali, sa druge strane, nudi konkurentne radne uslove.

 

“Cenimo vreme naših zaposlenih, pa zahvaljujući elektronskoj evidenciji vremena plaćamo svaki minut rada. Optimizovani procesi i moderna oprema za rad, omogućavaju da i na operativnim pozicijama, poput onih u logističkom centru, ravnopravne šanse imaju kandidati oba pola, jer ne zahtevaju veliku fizičku snagu. Kao poslodavac, svesni smo da Lidl čine ljudi, pa kreiramo srdačnu radnu atmosferu i podržavamo razvoj zaposlenih”, kazala je Petrović.

2 Komentara

  1. marko 24. februara 2018. Reply
  2. Milos 3. marta 2018. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *