Kako naći posao u Irskoj?

Problem nezaposlenosti u dužem vremenskom periodu vrlo je izražen u više evropskih zemalja,u Srbiji,svakako. Naći posao postalo je imperativ,pa se u tom smislu traže što bolje mogućnosti. Posao u Irskoj može biti zanimljiv za stanovnike Srbije. Imajući u vidu snažan privredni rast i pokazatelje koji potvrdjuju ekonomsku uspešnost ove zemlje,mogućnosti zapošljavanja su raznovrsne.

Kada su u pitanju vrste poslova i stručni profili, posao u Irskoj posebno mogu lako naći medicinski radnici – lekari i medicinske sestre, radiolozi i stomatolozi, zatim visokoobrazovani stručnjaci u oblasti tehničkih nauka – elektroinženjeri , hemijski inženjeri i informatički stručnjaci, kao i knjigovodje. U svakom slučaju,visoko stručni radnici,sa poznavanjem različitih veština,značajnim iskustvom u radu I znanjem engleskog jezika mogu potražiti posao u Irskoj.

posaoirska2
Posao u Irkoj

Sajtovi za traženje posla u Irskoj

U postupku traženja posla u Irskoj,odnosno poslodavca treba se poslužiti pretraživanjem internet stranica,a sigurno  irskog  Googla. Dobar izvor informacija predstavljaće irski poslovni portali,kao što su:

http://jobsboard.ie/

http://monster.ie/

http://irishjobs.ie/

http://jons.ie/

http://jobs.donedeal.ie/

http://jobseurope.net/

I ,obavezno,portal recruitireland.com .

Za efikasno pretraživanje koristićete ključne reči koje odredjuju željeno zanimanje,odnosno kvalifikaciju sa kojom tražite posao u Irskoj.

Ovde treba napomenuti da je od velikog značaja priprema i sastavljanje kvalitetnog CV dokumenta. Tu poslodavac treba da pronadje baš one informacije koje će ukazati da kandidat poseduje znanja I veštine koje su potrebne za kvalitetno obavljanje tog posla u Irskoj. Stoga CV dokument koji pripremate treba da bude jednostavan,precizan,pregledan I svrsishodan. Tako korišćenje formi sa detaljnom grafikom treba izbegavati,a opredeljivati se za one prostije. U tom smislu treba izbegavati slobodno pisane biografije u kome bi se navodili podaci o rodjenju,savladavanju prvih koraka u sticanju  veština I znanja,koji,neretko,nemaju neposrednu vezu sa željenim poslom u Irskoj. U najvećem broju slučajeva u Irskoj nije praksa da se uz CV dokument prilaže i fotohrafija. To se čini samo onda kada  zbog specifičnost traženog posla,njegove suštine I prirode, fotografija može biti od značaja.

Takodje, preporuke, ukolko postoje, ne treba prilagati odmah, uz CV dokument. Kada potencijalni poslodavac pregleda prispelu dokumentaciju kandidata, zatražiće da se prilože preporuke,a sve radi sticanja potpunije i jasnije slike o kandidatu za taj posao u Irskoj.

Ako se aplikacija za posao u Irskoj odnosi na specifičan,kompleksan posao koji zahteva znanja i veštine iz različitih sektora rada I nauke,može se ,uz CV dokument,priložiti poseban dokument za sveki od tih sektora. No,I tu treba ostati dosledan osnovnom principu I odabrati prave,relevantne podatke koji su u odredjenoj korelaciji,odnosno imaju manji ili veći značaj za obavljanje tog posla u Irskoj. Kako god silno želeli da animiramo,pa I fasciniramo potencijalnog poslodavca obiljem svakakvih podataka, sažeti,jednostavni,pregledni I koncizni dokumenti koji ističu značajno,uvek će biti sigurniji put do posla u Irskoj.

 

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *