KAKO NAĆI POSAO U BELGIJI ? PONUDA POSLOVA

Zašto posao u Belgiji? Zato što Belgija, zajedno sa ostalim zemljama Beneluksa, Skandinavskim zemljama i , naravno, Nemačkom, predstavlja u svakom pogledu najrazvijeniji deo starog kontinenta, pa i čitavog sveta. Taj visoki ekonomski, socijalni, obrazovni i kulturni nivo temelji se na dobrim profesionalnim mogućnostima koje ima pojedinac, pa je naći posao u Belgiji vrlo izvesno.

Pored brojnih uspešnih domaćih kompanija,tu su smeštene brojne institucije Evropske unije, tu je sedište NATO-a, mnoge multinacionalne kompanije imaju sedište u Briselu, što sve više puta uvećava mogućnost da se nadje posao u Belgiji. U zemlji sa tri zvanična jezika – holandski,francuski i nemački – znanje jezika predstavlja značajnu prednost za nalaženje posla u Belgiji.

To sve stvara širok spektar poslova koje može očekivati svako ko odluči da potraži posao u Balgiji. Posebno zastupljeni su poslovi visoko obučenih radnika u oblasti finansija, bankarskog poslovanja, u institucijama pravnog sistema, u oblasti medija, turizma, kao i visokoobrazovani stručnjaci za rad u industriji tekstila, stakla, hemijskoj industriji. Na sajtu Expatica’s jobs in Belgium pages uvek možete pronaći ažurirani pregled traženih poslova u bilo kom delu Belgije. Javne službe za zapošljavanje ima svaki region u Belgiji. Za posao u Briselu i njegovoj okolini obratićete se Actirisu, VDAB-u za posao u Flandriji, a za posao u Valoniji pomoći će Le forem.

Tokom traženja posla od velike pomoći mogu vam biti specijalizovani vebsajtovi za posao u Belgiji, kao što su:

S obzirom da Belgija, a posebno Brisel ima fantastičnu mrežu koja povezuje internacionalne organizacije, komore, poslovna udruženja i slične institucije, to se brzo i lako stiže do mogućnosti da se nadje posao u Belgiji.

Kada nadjete posao u Belgiji, treba da znate da se od vas očekuje da pripremite CV dokument u Belgijskom stilu, uz koji obavezno treba dodati propratno pismo. Tek tada će poslodavac sasvim ozbiljno razmatrati vašu prijavu..

Ovde treba napomenuti da i ova formalnost, kao i druge koje prolazite ako dobijete posao u Belgiji, imaju svoje specifičnosti,zavisne od toga da li ćete raditi u Flandriji, Valoniji, regionu Brisela ili u regionu sa nemačkim jezikom.

2 Komentara

  1. Smilja Radak Maricic 2. septembra 2019. Reply
  2. Valentina 3. decembra 2019. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *