Kako da otvorite besplatan tekući račun u Nemačkoj ?

Ukoliko ste se tek doselili u Nemačku verovatno Vam je potreban tekući račun na koji biste primali platu i kako bi imali platnu karticu.

Ukoliko ste u ovoj situaciji predlažemo Vam da otvorite tekući račun u n26 banci. N26 je digitalna banka, sa bankarskom dozvolom u SR Nemačkoj. Račun možete potpuno besplatno otvoriti preko mobilne aplikacije, dok samo korišćenje usluga je moguće i kroz Internet pregledač.  Banka nudi račune isključivo u EUR valuti.

Osim u Nemačkoj usluge N26 su dostupne u sledećim zemljama: Nemačka, Austrija, Irska, Francuska, Španija, Italija, Holandija, Belgija, Portugal, Finska, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Slovenija, Estonija, Grčka, Slovačka, Velika Britanija, Poljska, Švedska, Danska, Norveška, Lihtenštajn i Island.

Šta je potrebno da otvorite besplatan račun Nemačkoj ?

U principu račun može otvoriti svako ko ima prebivalište u EU/EEA. Kako biste otvorili besplatan račun potrebna Vam je i poštanska adresa u nekoj od gore navedenih zemalja na koju bi Vam bila poslata platna kartica.

Za korišćenje mobilne aplikacije potreban Vam je i pametan telefon koji koristi iOS 9 ili Android 5, odnosno savremenije operativne sisteme.

Koja je procedura za otvaranje besplatnog tekućeg računa u Nemačkoj ?

  1. Pre svega morate poputniti online formular na sledećem linku.
  2. Po završenoj registraciji morate napraviti potvrdu identiteta i to tako što ćete napraviti selfi i sliku pasoša ili lične karte (ovo se odnosi i na gradjane Srbije, Bosne, Crne Gore I Makedonije), Ukoliko ne želite ovo da radite, možete napraviti verifikaciju identita u bilo kojoj pošti u Nemačkoj (pomoću tzv. PostIdent kupona).
  3. Potrebno je da uparite smartfone uređaj sa Vašim nalogom.
PostIdent Kupon

Prilikom otvaranja računa izaberite besplatan paket kako Vam se ne bi naplaćivalo korišćenje usluga banke.

Kako da uplatim sredstva na svoj račun?

Račun možete da koristite čak I pre nego što Vam stigne platna kartica. Sredstva na računu možete uplatiti na neki od sledećih načina:

  1. Primanjem zarade od poslodavca;
  2. Tako što ćete preneti sredstva iz druge banke na ovaj račun;
  3. Uplatom gotovog novca na račun na nekoj od CASH26 lokacija u Nemačkoj.

Ne postoji limit koliko novca možete imati na računu,  ali imajte u vidu da je samo prvih 100 hiljada evra obezbedjeno garancijom.

Ukoliko koristite kod ispod, po orvaranju računa i nakon prve transakcije banka će Vam pokloniti 30 EUR

darkok2028

Račun možete otvoriti na sledećem linku.

2 Komentara

  1. Jovan Bgd 14. januara 2021. Reply
    • adminAuthor 25. januara 2021. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *