Kako ćemo se zapošljavati u budućnosti?

 

Sedite u kancelariji i čekate da kandidati pristignu na intervju, ili se pak pripremate za naredni skype intervju?

Gotovo 2/3 stručnjaka iz HR oblasi sada već koriste prednosti video poziva za intervjuisanje kandidata prema nekim analizama. HR se brzo reformiše, a poslodavci se moraju brzo prilagoditi na promene, ako žele da privuku najveće talente.

Prema aktuelnim trendovima, zapošljavanje će se ubuduće obavljati na nove načine, koji će bitno promeniti procedure selekcije kandidata. U nastavku navodimo 6 primera, kako bi taj process mogao da izgleda.

 

buducnost

  1. Pametni satovi

Pametni satovi će imati veliki uticaj na proces zapošljavanja – poslodavci i kandidati će biti povezaniji nego ikad pre.

 

  1. Video prijave

Nastaće video platforme gde će oni koji traže posao prolaziti kroz raznorazne ponude i direktno se prijavljivati na one koje ih zanimaju putem video aplikacije.

 

  1. Snapchat

Snapchat se polako pretvara u platformu kojom biznisi privlače potencijalnu publiku. Logićno je da će se ova taktika uskoro primeniti I na traženje posla.

 

  1. Video preporuke

U budućnosti će se umesto poziva vrlo verovatno koristiti video preporuke. Dobra stvar je što će poslodavci moći video materijale pregledavati koliko god puta je potrebno, što će olakšati odluku.

 

  1. Trenutna provera veština kandidata

Ukoliko se razgovor obavlja s kandidatom koji nije iz istog grada ili države, a treba da testirate njegove veštine za posao, pozovite ga da putem live videa prisustvuje testiranju veština. Za vreme izvršavanja zadatka moći ćete da podelite ekran sa njim kako bi dobili uvid u kvalitet njegovih veština.

  1. Video oglasi

Već danas svedoci da postoje  kompanije koje oglase za posao objavljuju kao fotografije na društvenim mrežama. Ista bi stvar bi mogla da funkcioniše i u obliku video         zapisa a već I sad postoje platforme, poput Instagrama i YouTube-a, na kojima bi se mogli objavljivati ovakvi oglasi.

 

Izvor: posao.ba

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *