Dobra plata bez iskustva: Poslovi sa platama do 3.000 evra!

Za ovaj posao nije potrebno iskustvo a plata ide skoro do 3.000 evra! Poslodavac nudi i obuku a potrebne veštine ste mogli da naučite kod kuće. Na sajtovima za oglašavanje poslova sve češće se mogu naći oglasi gde se za manje kvalifikovane poslove nude znatno veće plate od prosečne. Fakultetska diploma i posebno zanimanje više nisu sinonim za visoka primanja, a za veštine koje se kući mogu naučiti poslodavci plaćaju i nekoliko hiljada evra.

Nedostatak radne snage u našoj zemlji imao je veliki uticaj na plate u nekim industrijama, a najbolje su prošli oni koji poseduju neke veštine ili zanate. Najpotcenjenija zanimanja danas su među najplaćenijim, a razlog tome je što je ovakve radnike danas vrlo teško i pronaći.

Dobra plata, ne treba fakultet a ni iskustvo

Plata za prodajnog operatera ide do 300.000 dinara. Za operatera onlajn prodaje poslodavac nudi platu od 70.000 do 300.000 dinara. Iako za ovaj posao ne postoji konkretno školovanje, već zapravo obuka, ona je obezbeđena od strane poslodavca. Ipak, neke veštine koje se očekuju od budućeg zaposlenog jesu univerzalne za većinu poslova. Naime, od radnika se očekuje sposobnost pregovaranja, prezentiranja, aktivnog slušanja sagovornika, kao i brzo učenje i usvajanje novog znanja. Takođe, očekuje se analitičnost, strpljenje, upornost, i sposobnost rada kako samostalno, tako i u timu.

Osim toga, osnovno znanje rada na računaru je neophodno, ali s obzirom na obezbeđenu obuku, prethodno radno iskustvo nije presudno za visoku platu.

Onlajn prodaja poslednjih godina postala je jedno od najbolje plaćenih zanimanja, jer osim plate, zaposleni često dobija i procenat od ostvarenih rezultata. Poslodavci u ovim oglasima ističu mogućnost napredovanja i motivaciju putovanjima i bonusima, a naglašavaju i da je stres na ovim pozicijama minimalan, budući da su u pitanju profesionalni, a ne fizički kupci.

Na najposećenijim portalima za zapošljavanje trenutno je aktuelno više oglasa za poziciju call operatera. Iako za većinu ovih pozicija nije potrebno čak ni iskustvo, mnoge od njih zahtevaju dobro poznavanje stranog jezika, što je faktor koji može dodatno povećati platu.

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *