Bela lista zanimanja u Nemačkoj za 2017. godinu

Federalna Agencija i ove godine nudi mogućno za zapošljavanje u Nemačke za strane radnike. pa i za one van EU i EEA, tj. i to u skladu sa odgovarajućim radnim zakonom i inegracionom politikom. Njihovo zapošljavanje je u skladu sa listom zanimanja koja su otvorena za državljane trećih zemalja za zaposlenje.

Trenutna Bela lista zanimanja može da se nadje na ovom linku.Bela Lista , a nova bi trebalo da se objavi u prvoj polovini ove godine.

Izvor: migazin.de
Izvor: migazin.de

Ukoliko je Vaše zanimanje na tzv. Beloj listi i planirate nadjete posao u Nemačkoj, potrebno je utvrdite da li je vaš nivo kvalifikacija adekvatan onome koji se stiče kroz obuku / obrazovanje u Nemačkoj. Ovo možete utvrditi na sledećem linku: UTVRDJIVANJE ADEKVATNOSTI STEČENIH KVALIFIKACIJA.

Pošto se utvrdi da raspolažete kvalifikacijama koje su adekvatne za zaposlenje u predvidjenoj struci, i dobijete potvrdu nadležnog organa države, treba da aplicirate za vizu, u Ambasadi ili Konzulatu u zemlji domicila (Ovo se odnosi samo na državljane Kosova*, i one kojima treba viza za ulazak u Nemačku). Ukoliko već živite u Nemačkoj ili možete da putujete u nji bez vize, kao što je to slučaj sa državljanima Srbije, Crne Gore I BIH, onda treba da posetite imigracionu kancelariju.

 

2 Komentara

  1. Bojan 30. januara 2017. Reply
  2. klaudija 2. marta 2018. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *