4 saveta za intervju za posao

Razgovor za posao s poslodavcem može da bude itekako stresan. Srećom postoje saveti stručnjaka, koji vam itekako mogu pomoći da smanjite nervozu, i osigurate ucesce u narednim fazama selekcije kandidata. Mi Vam u nastavku dajemo 5 vazna saveta:

 

intervju za posao

1. Pripremite se

Nikad nemojte da odlazite na razgovor, a da se prethodno niste pripremili. Pre nego što se susretnete s poslodavcem, zapitajte se o tome šta tačno želite i koji je najbolji mogući ishod tog razgovora. To će vam dati strukturu, svrhu i dodatni podsticaj samopouzdanju.

2. Otvorenost

Nemoj se bojati da poslodavcu date mali uvid u svoj život. „Ljudi često osećaju da u poslovnom okruženju moraju postaviti čvrstu granicu između privatnog i poslovnog, ali pravi odnos se gradi na otvorenosti.“ Međutim, ostanite profesionalni.

3. Budite na oprezu

Pomno slušajte svaku reč potencijalnih poslodavaca. Tako ćete bolje razumeti njihove željene rezultate pa ćete ih lakše uskladiti sa svojima.

4. Postavite pitanje

Nije zabranjeno postaviti pokoje pitanje osobi s kojom sedite na sastanku. Tako ćete pokazati svoju zainteresovanost, ali kasnije možete pokazati da ste dobro slušala što su va,m pričali, što će potencijalnom poslodavcu biti itekako drago da čuje.

Izvor: inde.

Jedan komentar

  1. sasa 7. novembra 2014. Reply

Dodaj komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *